Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tak ono to z toho dopisu přímo čiší - jen vyhrožování a strašení... Nabídnout konstruktivní řešení zjevně neumí. Je na čase, aby tyto bolševické spolky, které vznikly násilným sjednocením pod Národní frontu, konečně zanikly. S komunisty v PS už jsme se po posledních volbách vypořádali, zbývá se vypořádat ještě s těmito relikty bolševismu...
Souhlas, jediná možnost obrody je zaříznutí od peněz. Pak snad zůstanou jen ti se zájmem o obor. Snad. Nebo vznikne něco jiného na jiných základech. Neznám nikoho, krom funkcionářů, komu vyhovuje současný stav
(14.11.2022 7:09)marek. napsal(a): [ -> ]Mor prasat se šíří přemnoženými "chovy" divokých prasat. Prasata jsou přemnožená, především díky zimnímu krmení. Krmí myslivci, kteří to pak nedokážou vystřílet.

Opravdu je v zajmu státu tenhle cirkus podporovat z mých daní?

A dotace ve včelařství je stejná písnička.

Prasata jsou přemnožena jen a díky zemědělské politice státu - tedy díky lánům monokultur (řepka, kukuřice aj.), kde mají ideální podmínky k životu a je nemožné je odlovit. Je to nejchytřejší zvěř v lese, vycházející za žírem až po 22h v noci. Tohle nemá s zimním přikrmováním co dělat. Prasata se dokonce krmelištím spíš vyhýbají..

Pokud chceš někoho špinit ať už myslivce nebo včelaře, načti si nejprve něco než otevřeš díru..
Musí si poplakatBig Grin
me to uz prijde stejny, jako zastupci bsech moznejch svazu prumyslu a obchodu, odborovi predaci, a dalsi, v jejichz popisu prwce je hajit zajmy clenu, tak k tomu patri i ty plackySmile
(14.11.2022 15:44)Frey napsal(a): [ -> ]Prasata jsou přemnožena jen a díky zemědělské politice státu - tedy díky lánům monokultur (řepka, kukuřice aj.), kde mají ideální podmínky k životu a je nemožné je odlovit. Je to nejchytřejší zvěř v lese, vycházející za žírem až po 22h v noci. Tohle nemá s zimním přikrmováním co dělat. Prasata se dokonce krmelištím spíš vyhýbají..

Pokud chceš někoho špinit ať už myslivce nebo včelaře, načti si nejprve něco než otevřeš díru..

Monokultury seje stát? Burešland ještě státem není (nebo jsem něco zaspal?)

A je škoda, že myslivci musí být už ve 21:00 v posteli. Takto ty prasata nepřechytračí asi nikdo. Smile
V každém případě svůj úkol: udržet normované stavy zvěře dlouhodobě neplní. Kdyby neztráceli čas žebráním o dotace, možná by se mohli správně starat o zvěř.

Ale jsme zase u jádra věci: nikdy a nikomu, kdo by si mohl vydělat sám nedávej dotace. A myslivci ani včelaři ani velcí zemědělci určitě mezi chudé nemajetné, nepatří a nikdy nepatřili.
m.
Machová by měla raději mlčet. Na jaře mluvila úplně naopak, až to vypadalo, že nebudeme vědět, co s tím medem budeme dělat a určitě se nebude zdražovat. To je tak, když se začátečník se dvěma včelstvy rádoby fundovaně vyjadřuje k věcem, o kterých sotva něco tuší. Podle toho to i v oboru vypadá.
Mluviti stříbro,mlčeti zlato.V případě vrcholných funkcionářů svazu obzvlášť.
Med opět podraží. Včelaři bojují s úhynem včel i rostoucími náklady

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domac....seznam.cz
To je divný, to je nějak špatně. Tam píšou, že po celé republice hynou včely.
Jen VF až na pár výjimek všechno cajk
Já se přiznám zatím mám mínus 55 %, nejlepší jsou pryč.
Ja jsem na 50%.
(14.11.2022 20:55)necudla napsal(a): [ -> ]To je divný, to je nějak špatně. Tam píšou, že po celé republice hynou včely.
Jen VF až na pár výjimek všechno cajk
Ale prd velebnosti. Většina včelařů na VF než by pohlédla pravdě do očí, bude raději mlžit nebo držet hubu, protože neúspěch je brán jako osobní selhání a to by někteří nepřežili, že. Mi letos zkolabovalo zatím 60 % včelstev a kupodivu to všechno byla silná včelstva. Slabší a oddělky to zatím ustály. Takže poučení pro příště: honba za maximálními výnosy medu je v podstatě kontraproduktivní, když po sezóně ty včelstva zkolabují. A ještě jeden poznatek, někdo tu u nás má Vlašky a tak agresivní loupeže kolapsových včelstev jaké předváděly ty Vlašky , jsem ještě neviděl.
nechci to zakriknout, ale ztim se na obou stanovistich drzej vsechny.
chtel bych se zeptat tech co tady uvadeji uhyny, zda to bylo tak, ze nasly prazdny ul bez vcel a bez mrtvolek nebi zda nasly na dne nebo lred ulem mrtvolky.
Ja mám zatiaľ všetky, na jeseň som 4 zrušil, 2 boli celý rok k ničomu a 2 mali silné vápno. S tým vápnom sa budem musieť na budúci rok popasovať, inak je to ok.
Andrej ale tak to má byť do zimy nemajú ísť rodiny, ktoré sú cez rok k ničomu...
Česno s dávkováním thymolu
(cena 30USD, vyrobeno na 3D tiskárně)

https://edition.cnn.com/2022/11/17/world...index.html
https://hive-guard.com/products/miticida...e-entrance

HiveGuard Miticidal Entranceway:
Thymol is released onto passing bees via contact and subtle agitation, causing the varroa mites to disengage from the bee abdomen as they enter the hive. Thymol will also be consistently released as a gas into the headspace of the hive, enabling automatic and continued control of the varroa mite population.

Znění patentu:
https://www.freepatentsonline.com/y2020/0390069.html
A miticidal beehive entranceway is provided having a solid substrate coated with a thymol-containing composition and having holes dimensioned to compel bees entering/exiting the beehive to walk through the holes and contact the thymol-containing composition, thereby exposing mites attached to the bee to a killing dose of thymol while not injuring the bee. In some embodiments, the entranceway may have agitating bristles (which may be coated with thymol) extending into the entranceway, which contact the body of the bee to agitate or dislodge the mites attached to the bee, further enhancing mite removal or death.

(14.11.2022 20:55)necudla napsal(a): [ -> ]To je divný, to je nějak špatně. Tam píšou, že po celé republice hynou včely.
Jen VF až na pár výjimek všechno cajk
Kolega má taky 50% pryč... zatím (Kolínsko)

Znění patentu (i s obrázky, popisem nanášení thymolu)
https://www.freepatentsonline.com/20200390069.pdf
Hledají se důvody, proč to bez jedů nejde, místo toho, aby se hledaly cesty, jak by to šlo. (I ve včelách)
m.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/predse...47ab5f122/
Nedá se věřít všem zprávám z tisku a rozlišuji který je autor příspěvku.

Ať se daří Zdeněk
Referenční URL's